Ooty

Hello everybody!

Fredag:
Vi steg upp tidigt och tyst, redan kvart i sju skulle vi vara inne hos Dora och hjalpa till med det sista pa tartan. Idag fyllde namligen Kerstin (Hannahs mamma) ar. Vi tva och Emy plus Dora, David och deras aldsta son sjong for henne pa sangen klockan sju pa morgonen. Hon blev mycket glad och chockad!
Sedan at vi den sista frukosten i Kotagiri, som vanligt mycket god! Klockan tio kom alla larare och sade hejda med oss och at annu en tarta som vi bakat och drack te. Mycket sang blev det och sedan sa vi hejda till alla barnen i skolan ocksa, som vi kommer sakna alla! Det blev ett tarfyllt avsked..
En timmes bilfard till Ooty pa mycket slingriga vagar, och pastor David och hans son foljde med oss.
Nar vi kom till Ooty valkomnades vi med en bunte papper att fylla i, alla personuppgifter ganger tre. Vi visades runt pa hela Smyrna Home omradet och fick blommor som valkomnande har med. Vi hade ett mote dar vi bestamde att vi ska undervisa pa tva eller tre skolor pa mandag. Vi far se vad vin hinner med.
 Det ar betydligt finare och lite lyxigare byggnader, i jamforelse med Kotagiri. Vi traffade massa trevliga nya personer, bl.a. Rajkumar (Rajko)  som vi mailat med hemma fran Sverige. Andra trevliga personer vi traffat har ar en annan David (knekten), AnnaPorani, Dillip, Vinola, Biktasing, och massa barn som ar helt underbara.
Vi somnade ratt tidigt efter en omtumlande dag med massa nya intryck. (Sangarna ar lika harda har).Lordag:
Vi steg upp vid halv atta (det ar frukost halv nio varenda dag). Till frukost fick vi ratt svensk mat: grot, papaya och rostade mackor. Klockan halv elva akte vi till Kandel (en valdrig fattig del av Ooty) och halsade pa Soniya som ar mitt (Hannahs), Emys och mammas fadderbarn. Hon ar sa himla sot och bor i ett rum med sin familj. Vi ska traffa henne igen pa tisdag da vi ska ta med henne till Conor och sen ska hon sova over i vart hus till onsdagen. Hon ville verkligen traffa oss igen :) Sen pa fredag ska en byggare laga hennes "hus" m.m. som vi tar fran insamlingspengarna. Det var verkligen givande att traffa henne och se hur hon bor. Sen var mamma pa mote med managern och sa, da solade vi i tradgarden och Andrea blev rod som en hummer och Hannah inte sa mycket. Nu har solbrannan redan gatt bort, det har vart ratt daligt vader idag och halva dagen igar.
Vi var pa te hos Maladi och Divyan (20-ariga sonen) och dar stannade vi till kvallen och det var mycket trevligt! Sen kom Pastor Selwyn och vi bestamde en traff med te hemma hos hans familj en annan dag.
Alla bjuder in oss och vill lara kanna oss sa det ar fullt schema ma jag saga! Det har vart skont nu med nagra dagars ledighet fran undervisningen, det behovs for det tar mycket pa energin att vara larare, hehe.
Vi gjorde nog inte sa mycket mer utan gick hem och spelade kort framfor brasan.

Maladi och Divyan

Sondag:
Idag har vi vart har i en vecka!! Det kanns som om det ar langre tid pa ett satt men anda sa kort tid.
Vi gick upp vanliga tiden och at frukost och gick sedan till kyrkan som ar har pa omradet (Smyrna Church). Mamma och Emy kom ej utan bara vi tva, det var en mycket speciell gudstjanst som varade till halv ett (borjade elva). Det var mycket musik och alla stod upp och klappade handerna. Prasten lirade elgitarr, haha.
i fick presentera oss infor hela forsamlingen och sjong en sang pa svenska, valsignelsen.
Vi fick rosor och berom, sedan te efterat. Vi akte med Maladi till stan i en Riksha och kopte Trudidads (ungefar som Saris, som Maladi har pa bilden ovan). Igar var vi ocksa i stan och kopte grejor och tittade runt. Kopte aven jeans och gympaskor till Soniya som hon onskade sig. Till oss sjalva blev det smycken, sjalar och skor.
Vi drack sedan te klockan fem hos Baktasing, Vinola och deras tva soner Bryan och Bennet.
Det ar mycket namn att halla reda pa och man lar kanna nya hela tiden.
Nu ska vi snart ha gaster som vi bjudit in pa middag (20 st), mattiderna ar lite jobbiga. Man ater frukost halv nio, lunch ett och middag klockan atta/nio pa kvallen! Sen ar det bara massa te och kakor som man far matta sig pa. Haha, men det funkar val. Vi ska ocksa forbereda infor morgondagens lektioner da vi ska undervisa igen. Vi ska aven till Soniyas skola och kanske hennes klass. Ska bli roligt!
Vi har manga bilder men kan inte ladda upp hur mycket som helst. Har kommer avslutande bilden for dagen. Kram

Vi sitter i en Riksha, pa vag hem till Smyrna Home.

Kommentarer
Postat av: Malin Werner Tufvesson

Shit jag tycker det är sjukt coolt projektarbete ni gör!:) jävligt modigt och sticka iväg själva till indien..!!

2010-01-10 @ 21:01:09
Postat av: Therese Eklund

Hej! fick höra idag att du/ni är i Indien! Vad spännande! vilken erfarenhet att komma hem med så småningom. Hur länge ska ni vara där? Hihi vad kul att ni satte dräkterna fram o bak...kom på att i Japan måste man gå en utbildning för att kunna knyta sin Kimono själv! Sköt om er och ta mycket kort! kramar andreas mammas kusin i Lund...

2010-01-10 @ 21:17:04
Postat av: maj

haha så modiga ni är! , ni verkar ha de bra, tänker på er. Puss

2010-01-11 @ 00:30:51
URL: http://honsomkallaspolly.blogg.se/
Postat av: Gunilla Prins

Hej Andrea o Hannah!

Fantastiskt roligt att läsa era berättelser. Förvånas över att allt är så positivt, nej, egentligen inte förvånad, för ni är båda så positivt inställda, och då blir det bra. Är stolt över er att ni klarar uppdraget så fint, ni kommer att växa hästlängder i självförtroende och mod! Så fina ni är i era saris! Fortsätt att ta vara på varje tillfälle att dela med er av den glädje ni har, för delad glädje är dubbelglädje! Vi mår fint, har ff lite snö men bara -1 grader kallt. En ny liten Weberup kom till världen den 5 jan. Lilla Elsa!! Må så gott, var rädda om er och vet att ni är i våra tankar o böner varje dag! Kram/mamma

2010-01-11 @ 17:16:36
Postat av: Linda Klang

Hej Andrea och Hannah!

Så spännande att få ta del av era äventyr, jag blir så glad av att läsa det ni skriver! Lotta har lagt upp en länk till er blogg på schoolsoft, så då kan även en mammaledig lärare bli lite uppdaterad ;)Ta hand om varandra!

Kram Linda o Molly

2010-01-12 @ 14:33:42
Postat av: Hannah och Andrea

Hej, vad kul att ni foljer oss! :)

Sjalv tycker vi inte att vi ar sarskilt modiga, det ar bara roligt att vara har och fa gora nytta!

Vi kommer hem pa tisdag, den 19:onde och da har vi vatt har ca 2,5 vecka. Det kanns dock som att vi varit har mycket langre.

Ta val hand om er! Kramar

2010-01-13 @ 07:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0