Gott nytt välsignat år!

Jag vill börja med att önska er alla ett riktigt gott nytt år! Och hoppas att året bakom er (snart) har varit till belåtenhet! Jag vill önska er alla ett minst lika bra 2010!

Idag är det nyårsafton vilket alltid innebär en rolig dag och den inträffar ju inte särskilt ofta heller, en gång om året. Fast aldrig har jag haft så mycket pirr i magen en dag som denna. Resfebern har stigit och ligger nu närmare 100 grader (nej..) det kokar i hela mig av nervositet. Jag försöker glömma det, för det kommer bli så fantastiskt roligt när vi väl är där och idag ska vi ju välkomna det nya året. Men phua mig vad svårt det är att tänka på det just nu. För nu är det bara 2 dagar kvar tills vi åker!
Resväskan har åkt fram för min del också men jag har inte börjat packa än!! :O Jag är lite smått nervös över detta och vet inte riktigt hur jag ska hinna länge. Kära tider, måste packa allting imorgon! Har väldigt mycket jag måste fixa till resan och det börjar bli ont om tid, så jag kan bara säga en sak till mig själv: "Andrea, sitt inte här och glo på datorskärmen, gör någonting åt din sena planering istället!" haha.. ja får väl se hur det går med den saken. Ett första steg vore att avsluta detta blogginlägg.
Så nu säger jag Tack och hej från mig!
Till er alla Ett riktigt gott nytt välsignat 2010!
Kram från Andrea

Rupees


Här sitter jag och håller i mina fickpengar som växlades igår. Det är 6000 rupees (vilket motsvarar 1000 kr).

Det känns konstigt att bara ha med sig 1000 kr, i och med att vi ska köpa så himla mycket där nere. Men detta räcker faktiskt :)

Jag tänkte berätta vad resan kostar, ifall ni har liknande tankar så ni kan förbereda er! Jag berättar kostnaden för en person.
Flygbiljett (tur och retur): 7300 kr.
Boende för 18 dagar: 1260 kr. (OBS! Mat ingår)
Transport: Ca. 300 kr. (för 2,5 vecka, och vi kommer åka mycket)

Sen tillkommer ju kläder och lite sånt som vi ska köpa, men det är väldigt billigt som ni kanske förstår.
Bidrag: 6000 kr/pers från skolan och Lions.

Ha en vacker dag!
/Hannah

Margit

God morgon!
Enligt mig har det blivit jättesvårt att somna om nätterna, jag tror det är lite resfeber som ligger bakom.
Jag håller med om det Andrea skrev i förra inlägget, de ringde till och med och väckte mig så jag var inte riktigt vaken för att kunna urskilja vad de sa.

Igår vid halv två så ringde Margit som är vår kontaktperson. Det är hon som har hjälpt oss med allting och fixat boende och kontaktat vissa personer nere i Indien. Denna resan skulle inte ha varit möjlig utan henne!
Helt plötsligt sa hon: Jag kommer hem till er om en halvtimme, kan du beskriva vägen från Löddeköpinge?
Jag blev extremt chockad som stod där i morgonrock och var lite smått yr.
Hon skulle överlämna ett paket som vi ska ha med oss till Handikappscenta och vissa barn i Ooty. Det var inget litet paket kan jag säga :)
Tur att jag hade Emy och Marie hemma som lagade kaffe och hjälpte till att vara sociala. Hon åkte vilse någon gång såklart men hon kom iallafall hit.

Hon har väldigt svårt att vara tyst, fastän hon bara skulle skynda vidare till sin bror här nere i Skåne så stannade hon i närmre 2 timmar. Nu har jag fått ännu mer information och stöd, härligt!

Nu har resväskorna åkt fram och ska börja packa lite smått.
Ha en riktigt bra dag!
Kram Hannah

Tummen ner för Sydsvenskan

God fortsättning alla fina bloggläsare!
Det är fantastiskt roligt att se hur många som följer förberedelserna inför resan både i tankar, ord och gärningar! Tack för alla som peppar och hjälper till både fysiskt och psykiskt! :)
Som ni vet så skulle vi åka till Sydsvenskan redaktion i Lund imorgon. De skulle intervjua oss och göra aningen en serie eller ett reportage om vår resa. Det lät väldigt roligt, men idag fick jag ett samtal från sydsvenskan då de berättar att de tyvärr måste avböja vårat möte och att de inte längre var intresserade av att göra ett reportage om oss. Med besvikelse la jag på luren. Detta kändes inte så roligt, vi hade båda sett fram emot detta mycket men de önskade oss en god resa till Afrika, de hade inte ens koll på vart vi ska åka.
En stor fet tumme ner i botten för sydsvenskan!
Men här ska vi inte hänga läpp, vi får ta nya tag! Idag är det ju faktiskt bara 5 dagar kvar tills vi åker! Det går oerhört fort och vi pratar med varandra varje dag! Nervositeten stiger för varje minut och det börjar bli svårt att somna om kvällarna, man tänker bara på en sak; Indien - here we come!
Kram Andrea

God jul och gott nytt år!

Vi hoppas alla har haft en riktigt god jul, och vi önskar er en god fortsättning!

Egentligen finns det inte så mycket att säga mer än att jag tycker det behöver uppdateras lite här på bloggen.
Idag är det exakt en vecka tills vi åker! Det är i och för sig lite svårt att hålla reda på dagarna såhär på jullovet, men jag tror det stämmer.

På tisdag kl. 10.00 kommer vi att befinna oss på Sydsvenskans redaktion i Lund, vi uppdaterar om resultatet.
Vi får se om det kanske blir någon liten grej i tidningen om oss, eller om det blir något överhuvudtaget.

Imorgon ska nog resväskan fram för min del, vi har redan skrivit en gemensam packlista så jag får väl skriva min egen också :)
Tur att jag och Andrea eventuellt ska träffas på nyårsafton så vi kan planera det allra sista under natten.

Nästa uppdatering kommer alltså på tisdag eller onsdag, så håll utkik!

Kram Hannah


Dan före dan före dopparedagen

Hej!
Vi har fantastiska nyheter att bjuda på!  Under gårdagen samtalade vi med vår rektor Erik på skolan, han och Stina vill gärna ge oss ett bidrag till resan och det var inget litet bidrag! De ville skänka oss hela 10.000 kr! Detta är helt enormt, vi blev så glada att vi nästan började gråta.
Nu sitter vi här båda två hemma hos Andrea och snörvlar ikapp! Vi är båda två oerhört förkylda men det hindrar oss inte att jobba med projektarbetet. Det är bättre att vara sjuk nu än när vi åker.
Insamlingen av pengar från eleverna på skolan och lärare samt nära och kära har kommit upp till ungefär 6000 kr som vi kommer att skänka till fattiga familjer i Indien som bl.a. behöver reparera sina hus och mat för dagen. Insamlingen fortsätter men vi är väldigt glada för den stora summa vi fått in!
Nu ska vi fortsätta med våra sterila kompresser och skriva klart om blödningar.
Snart kommer den nya designen på bloggen, så håll utkik! :)
/Hannah och Andrea

En kylig dag, 15 dagar innan Indien

Hej i stugorna!

Idag var det julavslutning men vi stannade kvar långt efter alla andra hade gått och fixade med allt det sista som är kvar i skolan med projektarbetet! Vi plastade in 28 st papper på CPR (HLR) och premisone position (stabilt sidoläge).  Det tog oändligt lång tid och trött är man nu med massa skolarbeten som inte är gjorda i tid.

Iallafall går allting jättebra med förberedelserna. Lektionsplaneringen är klar och nästan alla inköp är avklarade och uppkopierade papper till lektionerna är också klart :)

Jag och Andrea ska träffas på tisdag och fixa lite saker, bl.a. bloggen ska det bli ny design på som en person ska hjälpa oss med kommande vecka! Lite roligare kommer bloggen att se ut i framtiden, så det blir nog riktigt bra och sådära.

Jag önskar er en härlig första kväll på jullovet och varma kramar.
/Hannah

Tack

Insamlingen går framåt och vi vill bara säga ett STORT TACK till alla er som hjälper och stöttar! Det betyder oerhört mycket! Vi är snart uppe i 1600 kr vilket glädjer oss!

Resan närmar sig allt mer och mer, wow vi börjar redan få resfeber men det går nog över när planet har lyft i alla fall.

Nu är vi dessutom nästan helt klara med lektionsplaneringen vilket känns väldigt skönt.

Tack och hej!
ha en fin dag!
Kram Andrea


Indien-resan

Som några av er vet så håller vi på med ett projektarbete där vi ska undervisa i skolor om första hjälpen i Indien!
Vi kommer undervisa i alla årskurser och även jobba lite på ett barnhem och besöka handikappscentra, kanske hjälpa till i söndagsskolan. Vi ska till ett enormt fattigt område i södra Indien uppe i bergen, där det finns många slumområden, fattigdom och svält är något av deras vardag.

Här på bloggen kommer vi uppdatera så ofta vi har tid till det under tiden vi är i Indien, och det är extremt många förberedelser som krävs. Det är ändå om 2 veckor och 5 dagar som vi åker!

Vi har samlat in barnkläder som vi ska ha med oss, alltså har vi inte så mycket plats till eget bagage utan det får vi köpa där. Vi har även samlat in pengar här på skolan (200 elever) och vi fick in 1500 kr ungefär :)
Dessa pengar kommer gå direkt till familjer som vi besöker. På Saco-mässan i Malmö samlade vi in 77 bläckpennor! Barnen vill verkligen ha det av någon anledning :P

Vi har kontakt med Sydsvenskan och vi ska träffa dem 29 dec. och se om de vill göra något repotage om oss och vår resa.

Den 2 januari kl. 07.15 lyfter planet från kastrup och 23 timmar senare landar vi i Coimbatore i härliga Indien!
Detta kommer bli en livserfarenhet och vi uppmanar andra att göra sådana här resor, för vi tror verkligen det kan förändra ens liv.

Ha en underbar dag och take care :)


Välkommen till världen!

Måndagen 14/12-09
Kl 11.01 
103,4 kg
338,5 cm

Föddes vår kära blogg, en underbar skapelse!

Vi är alltså Hannah och Andrea och vi är nyss fyllda 18 år (nej, vi är inte tvillingar!)
Vi har vuxit upp tillsammans i Hjärup utanför Lund och delade kompishjärta när vi var 8 år gamla.
I år har vi känt varandra i 11 år, förra året firade vi faktiskt 10-årsjubileum men vi glömde det :(
Det är oss i ett nötskal...

Många har undrat hur vi har kunnat hålla ihop, och svaret är: "det är inte så svårt"
Vi har alltid roligt tillsammans, både glädje och tårar får vi dela. Och aldrig har vi någonsin bråkat :)

Nästa inlägg ska vi presentera bloggen. och inte oss själva!

Ha en snittsig dager.
Kramer


RSS 2.0